O nama

Metal-elektro d.d. je poduzeće koje uspješno posluje od 1960. godine, privatizirano je i ima certifikat ISO 9001:2008 od 2000. godine. Osnovna djelatnost je metaloprerađivačka i elektrotehnička. Opširnije certificate
 • Trafostanica na rešetkastom stupu
 • Niskonaponski sklopni blokovi
 • Rastavljač RME
 • Trafostanica JKTS
 • Automatska garaža za automobile
 • Pumpa
 • Aluminijske stukture
 • Metalne stube
 • Slika slidera 1
 • Slika slidera 2

O nama

Metal-elektro d.d. je poduzeće koje uspješno posluje od 1960. godine, privatizirano je i ima certifikat ISO 9001:2008 od 2000. godine. Osnovna djelatnost je metaloprerađivačka i elektrotehnička.Metal Elektro Hrvatska

Metal-elektro d.d. zapošljava 80 djelatnika gdje imamo visokokvalificirane radnike i stručno osoblje, diplomirane inženjere i tehničare. Renomirani smo proizvođač opreme za Elektrodistribuciju, a unazad nekoliko godina imamo 50% stopu izvoza na zahtjevno europsko tržište gdje proizvodimo razne metalne konstrukcije za poznate europske proizvođače.

Metal elektro d.d. utemeljen je u Zagrebu 1960. godine pod nazivom „Elektroproizvod“ pod kojim je djelovalo do 1981. godine kada mijenja naziv u sadašnje ime.

Kroz to vrijeme proširuje se proizvodni program sa izradom posuda pod pritiskom, metalnih stupova za rasvjetu, metalnih konstrukcija, rasvjetnih tijela, grijačih tijela i eksplozivno zaštićenih tijela, uređaja za željeznicu, lijevanja obojenih metala i servis elektrotehničkih aparata i ostalih vlastitih proizvoda.

Od 1990. godine Metal-elektro je dopunio proizvodni program sa programom za elektroprivredu koji sada zauzima značajno mjesto u proizvodnom kapacitetu Metal-elektra.

U tom programu proizvodimo nekoliko vrsta rastavljača za vanjsku montažu do 36 kV, stupnih i kabelskih trafostanica 20(10)/0,42 kV, te smo do sada na tržištu isporučili preko 10.000 raznih rastavljača i rastavljač sklopki, preko 1.500 trafostanica na čelično-rešetkastom i betonskom stupu i više od 2.300 niskonaponskih sklopnih blokova.

Metal-elektro trenutno zapošljava 80 djelatnika i ostvaruje godišnji prihod od cca 5.000.000,00 €. Metal-elektro d.d. je privatizirana firma i radi prema Zakonu o trgovačkim društvima Republike Hrvatske.

Unazad nekoliko godina svoje proizvode smo plasirali i u Italiju, Njemačku, Austriju, Poljsku, BiH, Kosovo, Makedoniju, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju, Grčku, itd., a trenutno nam je izvoz više od 50% ukupnog prometa.

Daljni rast i razvoj Metal-elektro ostvaruje proširivanjem asortimana novim proizvodima, što se kod nas može vidjeti i otvaranjem novog programa parkirnih sistema koji se najčešće koriste u stambenim zgradama ili u bilo kakvim objektima gdje se javlja problem sa nedostatkom parkirnih mjesta.

POLITIKA KVALITETE

Kupca nećemo imati ni zadržati ako nemamo kvalitetan proizvod i proizvod ne isporučujemo u obećanom roku.

Naš kupac zaslužuje dobiti ono što mu je ponuđeno, te ćemo učiniti najbolje ono što je kupcu najvažnije.

Ostvariti zadane ciljeve prvi je prioritet svih zaposlenih.

Program za poboljšanje učinkovitosti sustava upravljanja kvalitetom, povećanja produktivnosti i razvoja nikad ne završava.

Kompetentnim osobljem na svim radnim mjestima u potpunosti ćemo udovoljiti zahtjevima kupca i uspoređivati se s najboljima na zadovoljstvo svih zaposlenih.

Direktor:

Željko Lisičak, dipl.ing.